Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

In de wijk

De huisartsenpraktijk werkt actief samen met disciplines in de wijk op het gebied van welzijn en gezondheid. Ontdek hieronder wat dit voor u betekent!
de stap naar gezonder

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezond leven

We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en fijn leven wat anders. We hebben daarin allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet u richting een gezonder leven? Om u te helpen is er het platform 'destapnaargezonder' Hier vindt u leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen.

Waar kunt u mee aan de slag?

De website is anders dan andere zelfhulpwebsites. Het richt zich op zowel fysieke, sociale als mentale fitheid, is helemaal gratis en is onafhankelijk van bestaande organisaties en websites.

DE STAP naar Gezonder

Ondersteuningspunten digitalisering

DigiHulplijn

Heeft u hulp nodig bij het gebruik maken van uw computer, tablet of mobiel, dan kunt u terecht bij de DigiHulplijn. De DigiHulplijn is gratis te bereiken van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 uur via telefoonnummer +31 800 - 15 08. U kunt de hulplijn ook bereiken via digihulp.nl.

Bibliotheek Dommeldal

Communiceren met uw zorgverlener gaat steeds vaker via de digitale weg. In de huisartsenpraktijk helpen we u daar graag mee op weg. Wilt u meer hulp? Dan bent u welkom bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken in Geldrop en Mierlo. Daar kunt u met al uw vragen terecht. Het is gratis en u hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Loop gerust binnen! Verder biedt Bibliotheek Dommeldal ook tal van cursussen, waaronder de cursus DigiVitaler. Onderstaand filmpje vertelt u meer hierover.

Op de website van de bibliotheek vindt u het volledige aanbod aan computercursussen: Bibliotheek Dommeldal.

Gezondheids- en welzijnsplatforms

Onzewegwijzer

De website Onzewegwijzer helpt u de weg te vinden in Geldrop-Mierlo. Naast de website is er ook een fysiek loket Onzewegwijzer in de Weeffabriek voor het geval u het prettiger vindt iemand te treffen aan wie u de vraag kan stellen. Het loket is geopend op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 16:30 en op woensdag van 9:00 tot 12:30.

Langer Thuis Wijzer

Onderdeel van Onzewegwijzer is het fysieke loket Langer Thuis Wijzer. U kunt hier terecht over vragen op gebied van wonen welzijn en zorg, met name voor senioren. Voor de openingstijden kijkt u op de website.

Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo

Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo biedt hulp, wanneer u een vraag of probleem heeft en niet weet waar u het antwoord of de oplossing kunt vinden. Of het nu gaat om zorg, onderwijs, inkomen en nog veel meer. Kijk op de website.

Gebiedsregisseur

Er zijn enorm veel mooie initiatieven in onze gemeente en in de wijken van Geldrop-Mierlo. We weten ze alleen niet altijd te vinden. Op zoek naar contact en verbinding in uw wijk maar weet u even niet hoe? Neem contact op met de gebiedsregisseur uit uw wijk via de website van de gemeente.

Fit & Pit

Wie zich fit voelt, heeft meer energie om dingen te doen, wie pit heeft kan beter tegen een stootje. Op deze website van gemeente Geldrop-Mierlo staan veel initiatieven die er zijn in onze gemeente op het gebied van elkaar ontmoeten en gezonde keuzes maken. Bekijk de initiatieven van Fit & Pit.

Centrum voor Maatschappelijke Deelname

Heeft u een vraag over zorg, jeugd en/of uw inkomen? U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD). Via het CMD kunt ook WMO zaken regelen. Meer weten over de WMO kijk het volgende filmpje.

LEVgroep

LEV helpt om zo goed mogelijk mee te blijven doen in je omgeving. Gezond, vitaal en mobiel blijven door te kijken naar wat wél kan. Meer informatie vindt u op de website van LEVgroep.

Buurtgezinnen

Onder het motto 'Opvoeden doen we samen', koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Meer informatie vindt u op de website van Buurtgezinnen.

VoorElkaar in Geldrop-Mierlo

Dit is een marktplaats voor hulp en dienstverlening. Doet u graag een klusje voor iemand, of heeft u juist iemand nodig om iets te doen? Op deze website komt vraag en aanbod bij elkaar.

Wooniezie

Bent u op zoek naar een huurwoning of heeft u een vraag daarover? Bekijk dan de website van Wooniezie het juiste adres hiervoor in onze gemeente.

 

Samenwerkende zorgverleners

Huisartsenpraktijk Het Atrium werkt samen met veel paramedici in onze gemeente, zoals diëtisten, fysiotherapeuten, enzovoort. U kunt deze zorgverleners vinden in ons gemeentemagazine. Bezoek daarvoor de website van Geldrop-Mierlo.

Sporten

Bewegen past bij een gezonde leefstijl. Maar wat is er allemaal te vinden op het gebied van sport in onze gemeente? Leef! geeft hier antwoord op.

Leef Geldrop-Mierlo